logo

Sinopsi

Sinopsi | El somni de Gulliver

En Gulliver és un científic que ha dedicat tota una vida a investigar els misteris de l’espai. Ja vell, mentre el temps se li escola de pressa, té un darrer somni i, desafiant la ciència i la tecnologia, puja a una nau espacial per iniciar un viatge que l’ha de dur fins als confins de l’univers. A partir d’aquest moment Gulliver recorrerà un camí per intentar trobar respostes a preguntes fonamentals formulades al llarg de tota la seva llarga existència.

L’òpera consta de quatre actes que representen les quatre etapes diferents del viatge de Gulliver. La primera etapa transcorre al planeta dels lil·liputencs i és una reflexió entorn de la submissió al poder i les idees imposades arbitràriament.

Al segon acte descobrim Gulliver al planeta dels sentits, al costat de Glumdalklitsch, una dona fenomenal i bella que es desviu per procurar i rebre plaer, tota ella és pura sensualitat i amb les seves arts intentarà fer canviar el rumb del viatger interestel·lar.

Al tercer acte Gulliver arriba a la lluna dels immortals, i és el moment en què es planteja la possibilitat d’existir per sempre i superar així la mort.

En el darrer acte Gulliver aconsegueix ser al centre mateix de l’univers, el lloc on es decideix el destí de tots els éssers i de totes les coses. Allà hi viuen només els corbs, uns ocells que segons la tradició simbolitzen alhora la vida i la mort.

La raó fonamental del viatge de l’heroi és, doncs, aconseguir trobar el sentit de la vida i les accions i és aquest justament l’eix central que travessa tota l’òpera i la idea primera que ha regit la nostra particular lectura de l’obra de Swift Els viatges de Gulliver.